Het verhaal van de krijger in de kantoortuin

Published by Caspar on

De hedendaagse westerse werkcultuur lijkt vooral gericht op persoonlijk succes en carrière. De druk op werknemers is hoog. Hij laat zijn sporen na in de vorm van stress, toenemend ziekteverzuim en burn-outs vanwege overbelasting. Om je te leren in die omstandigheden je rust en balans te bewaren, neem ik je mee in de wereld van oosterse cultuur en vechtkunsten. Door inzichten uit de oosterse cultuur en vechtkunsten toe te passen, kun je jouw grenzen beter bewaken en ben je beter bestand tegen hoge werkdruk, conflicten en ego’s op het werk.

Reis mee naar feodaal Japan, waar het verhaal van Als een krijger in de kantoortuin begint. De tijd waar de edele samoerai krijgers veldslagen vochten voor eer, geld en macht.

Eeuwenlange strijd heeft de traditionele krijgskunsten van de samoerai aangescherpt en heeft daarmee een stevig fundament gelegd onder de daarop voortbouwende moderne budovormen zoals aikido en judo. Iedere discipline heeft haar eigen ontwikkeling doorgemaakt en ziet er qua techniek en uiterlijk anders uit. Echter, in de basis zijn veel principes van de traditionele krijgskunsten en de moderne budodisciplines universeel. In het verhaal van Als een krijger in de kantoortuin zijn het vooral deze universele principes die aan bod zullen komen. Om jou weerbaarder te maken tegen de dagelijkse werkdruk en hectiek.

Volgende week: de ontdekkingsreis naar de krijger begint bij zijn fundament

Meer lezen: bestel het boek ‘Als een krijger in de kantoortuin’ via deze site of de (online) boekhandel


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *