Weerbaarheid

Grensoverschrijdend gedrag en agressie is helaas heel actueel. Klanten en gasten zijn mondiger geworden. Leidinggevenden en collega’s kunnen dwingend zijn en een onprettige sfeer creëren, waar jij stress van krijgt of je doet besluiten om weg te gaan. Kies de training die bij jou past om je hiertegen te wapenen.

Training Omgaan met agressie voor contactberoepen

Een noodzakelijke training voor medewerkers in de horeca, winkelpersoneel, zorgmedewerkers, onderwijs en dienstverlening. Klanten en gasten worden steeds mondiger. Dit betekent dat medewerkers met directe klant- of gastcontacten over goede communicatieve vaardigheden moeten beschikken. Daarnaast moeten ze in staat zijn om adequaat te handelen bij agressief gedrag. De training is op maat gemaakt en naast theorie is er veel aandacht voor rollenspellen en het oefenen van de eigen praktische vaardigheid.

Training Agressie en grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Overal waar mensen samenwerken kan er sprake zijn van grensoverschrijdend of agressief gedrag. Dit kan zich uiten in de vorm van pesten, ‘grappige’ opmerkingen, ongewenste aanrakingen of zelfs zover gevorderd zijn dat een onveilige werksfeer is ontstaan. In deze op maat gemaakte training wordt ingezoomd op het herkennen van agressief of grensoverschrijdend gedrag en hoe je als medewerker professioneel je grenzen aan kunt geven.

Assertiviteitstraining

Waarom een assertiviteitstraining? Vind jij ‘nee’ zeggen ook zo lastig? Zou je wel wat meer voor jezelf willen opkomen en je wat minder laten leiden door wat een ander wil? Wil je jezelf steviger presenteren en beter vasthouden aan je wensen en prioriteiten? Dan is deze assertiviteitstraining een waardevolle stap in je ontwikkeling. In deze training ontdekt je hoe stress, burn-outs, werkdruk en je thuissituatie met elkaar samenhangen. In verschillende oefeningen onderzoek je of jij in balans bent, in welke mate je dingen wilt veranderen en hoe je dit meteen in de praktijk kunt brengen. Zo krijg je meer rust, ben je tevredener en heb je meer plezier. Want met een goede werk-privébalans zit je beter in je vel – thuis én op je werk. Deze assertiviteitstraining is vooral heel praktisch. Situaties uit jouw dagelijkse praktijk vormen het uitgangspunt. Door de oefeningen krijg je inzicht in jouw eigen gedrag en handelen. Je wordt hierbij begeleid door een ervaren gedrags- en communicatietrainer. Je leert effectiever met situaties om te gaan en je zelfvertrouwen groeit. En met het persoonlijke actieplan kun je alles wat je hebt geleerd meteen in de praktijk brengen. Kortom, een training voor iedereen die zichzelf als professional wil versterken. 

Praktische zelfverdediging

De kans om lastig gevallen te worden of in aanraking te komen met geweld op straat is helaas voor ons allen reëel. Voor kwetsbare groepen is deze kans echter nog veel groter. In een veilige omgeving gaan we aan de slag met het vergroten van je mentale en fysieke weerbaarheid. Om de kans te verkleinen dat je ooit slachtoffer wordt, en om erger te voorkomen, in het geval dat.